fullsizeoutput_12b7.jpeg

Hästar har fascinerat mig så länge jag kan minnas och deras närvaro har på något vis alltid fått mig att må väldigt bra. Jag började på ridskola när jag jag var 6 år och har som barn gått en ganska så traditionell väg med dressyr och hoppning som bas. Men redan som ung var jag en sökare som ville så mycket mer än att bara rida på hästarna. Jag spenderade otaliga timmar i stallet bara för att njuta av lugnet, naturen och deras sällskap.

Efter gymnasiet bestämde jag mig för att jag ville läsa till Djursjukvårdare, men för att få söka in så behövde man ha praktiserat på klinik eller annan liknande verksamhet i minst ett halvår. Mina första 3 månader spenderade jag på Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg för att sedan göra mina avslutande 6 månader i Flyinges Hingststall. När praktiken var avslutad så blev jag kvar på Flyinge som anställd hästskötare för Susanne Gielen i dressyrstallet. Sommaren 2001 så tog jag beslutet att åka tillbaka hem till Göteborg igen, där jag fick jobb på Toyota center som receptionist/värdinna. Jag var 22 år och ännu helt ovetande om vilken resa jag skulle få uppleva.

Jag var tidigt ute med mitt sökande efter alternativ och det gjorde att jag blev lite av en ”udda fågel” som vilset provade mig fram. Men efter hand som jag lyckades och fick resultat, så spred sig nyfikenheten för det jag höll på med.

Förfrågningarna ökade i så stor utsträckning att jag bestämde mig för att släppa mina andra planer och hoppa på ett förbigående tåg. Inte alls förberedd för vad som komma skall, så sköljdes jag med på en resa som jag aldrig kommer att glömma. Det var fantastiskt roligt men också en stor utmaning där jag som ung och oerfaren helt enkelt fick lära mig det mesta på vägen. I 10 år drev jag sedan min verksamhet på heltid med en otrolig framgång och byggde upp en liten kursgård med stall, lösdrift, ridhus och boende för mina elever. Jag erbjöd privatträningar, kurser, läger, visningar, föredrag och tog även emot veckoelever och hästar för träning.

Efter flera större förändringar blev jag tvungen att tänka om totalt och släppa allt inkl gården och mina hästar, vilket har varit en stor personlig utveckling. Men dragningen till hästar finns i själen och är alldeles för stark för att inte komma tillbaka till. Idag har jag en heltidstjänst i botten på Drottning Silvias barnsjukhus på Barncancercentrum där jag trivs väldigt bra men har börjat sakna hästarna mer och mer. Saknaden har gjort att jag har bestämde mig för att ta upp hästarna på heltid igen och tog därför tjänstledigt mars-aug. Jag hittade hem igen och allt kändes bara helt rätt så nu är jag tillbaka för att stanna och kör 100% på min hästverksamhet fr o m september 2019 :D!!

Min styrka är min drivkraft att lösa problem och att hitta en harmonisk väg som fungerar för både hästen och människan på deras resa tillsammans mot det individuella målet. Nu vill jag fortsätta arbetet att förmedla glädjen i kommunikationen med hästen men i en bredare form än innan. Jag vill tillsammans med er jobba för att visa på att det finns en röd tråd som binder oss samman oavsett nivå, inriktning och mål!

 

Är du nyfiken, så läs gärna mer under Tjänster.